Varaa tunti »

Tunnit laitteilla

Premium jäsenten laitetunnit

BASI Akatemialla harjoitellaan pääasiassa Premium jäsenenä. Kaikki viikkoaikataulumme Reformer ja Apparatus -laitepilatestunnit ovat Premium jäsenien omia jäsentunteja. Huom! Uusi asiakas aloittaa laitepilatesharjoittelun aina joko Kokonaisvaltaisen Pilateksen -kurssilla tai yksityistunneilla. Siirry kursseihin tästä.

Drop in laitepilates

Drop-In Laitepilates on tarkoitettu kaikille laitepilateksesta kiinnostuneille. Voit tulla tunnille tutustumaan laitepilatekseen kertamaksulla 32 €. 

Drop-In tunnilla harjoitellaan joko Reformer tai Wunda Chair laitteella. Harjoituksessa voidaan hyödyntää myös molempia laitteita. Tunnilla tehdään rauhallisessa tahdissa perustason liikkeitä ja opetellaan lisäksi laitteiden käyttöä ja säätöjä. Tunnit noudattavat BASI Pilateksen tyylisuuntaa ja niissä on Block Systeemin määrittelemä selkeä rakenne. Laitepilatesharjoittelu kehittää mm. kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lihaskestävyyttä. 

Reformer (laite)

Reformer on laitepilatestunti, jossa kaikki harjoitukset tehdään Reformer-laitteella. Laitteen jousivastus antaa harjoituksiin toisaalta tukea ja toisaalta lisävastusta. Reformer -tunnit noudattavat BASI Pilateksen tyylisuuntaa. Tunneilla on Block Systeemin määrittelemä selkeä rakenne, ja joka tunnilla harjoitetaan aina koko kehoa. Reformer-laitepilates kehittää mm. kehonhallintaa, liikkuvuutta ja lihaskestävyyttä. Reformer-tunneille voi osallistua, kun on käynyt Reformer laitepilateskurssin tai käynyt laiteyksityistunneilla.

Tunnit on jaettu perus-, keski- ja jatkotason harjoituksiin. Perustason tunnit sopivat kaikille rauhallisesta ja keskittyneestä harjoittelusta pitäville. Tunneilla edetään rauhalliseen tahtiin, jolloin laitteen käyttöön ja säätöjen tekemiseen jää hyvin aikaa. Keskitason tunneilla harjoitellaan rauhallisessa tahdissa myös jatkotason liikkeitä, unohtamatta kuitenkaan kevennettyjä vaihtoehtoja. Jatkotason tunneille osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta Reformer -harjoittelusta sekä laitteen käytön ja säätöjen sujuvaa osaamista.

Apparatus (laite)

Apparatus -tunnilla tehdään laitepilatesharjoitus hyödyntäen monipuolisesti eri pilateslaitteita kuten Reformeria, Wunda Chairia, Spine Correctoria ja Reformer Tower -päätyjä. Apparatus harjoitukset noudattavat BASI Pilateksen tyylisuuntaa. Tunneilla on Block Systeemin määrittelemä selkeä rakenne ja joka tunnilla harjoitetaan aina koko kehoa. Eri laitteet antavat keholle monipuolista ärsykettä, ja harjoituksen vaikutukset voi huomata omassa kehossaan jo muutamassa kuukaudessa. Apparatus -tunneille voi osallistua, kun on osallistunut BASI Apparatus Alkeet -tunnille tai muuten opiskellut kaikkien laitteiden säädöt.

Tunnit on jaettu perus-, keski- ja jatkotason harjoituksiin. Perustason tunnit sopivat kaikille rauhallisesta ja keskittyneestä harjoittelusta pitäville. Tunneilla edetään rauhalliseen tahtiin, jolloin laitteen käyttöön ja säätöjen tekemiseen jää hyvin aikaa. Keskitason tunneilla harjoitellaan rauhallisessa tahdissa myös jatkotason liikkeitä, unohtamatta kuitenkan kevennettyjä vaihtoehtoja. Jatkotason tunneille osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta Apparatus -harjoittelusta sekä laitteiden käytön ja säätöjen sujuvaa osaamista.

 

Spine Corrector (Mattopilates)

Tällä tunnilla harjoitellaan monipuolisesti sekä omaa kehonpainoa matolla hyödyntäen että Spine Corrector -pilateslaitteen avulla. Spine Corrector -tunneilla vahvistetaan mm. keskivartaloa, kehitetään selkärangan liikkuvuutta, parannetaan kehonhallintaa ja myös huolletaan kehoa avaavien ja yleisesti liikkuvuutta lisäävien harjoitteiden kautta. Harjoittelu tapahtuu aina maksimissaan 10 henkilön pienryhmässä. Spine Corrector -tunti on merkitty keskitason tunniksi, mikä tarkoittaa sitä, että on hyvä olla käynyt jonkun aikaa mattopilatestunneilla ennen Spine Corrector - tunneilla harjoittelua.

Spine Corrector -tunneille voi osallistua kertamaksulla, sarjakortilla tai Akatemian jäsenenä.