Varaa tunti »

Suositukset

Asiakaspalautteet

Liikunta on lääkettä ja BASI pilates sitä sanan täydessä merkityksessä minulle. Hyvinvointini on parantunut huomattavasti ja päätetyössä keräämäni niska-hartiakivut ovat hävinneet kokonaan. Lisäksi pilates on hellinyt selkärankaani avaavilla kiertoliikkeillä ja positiivisena yllätyksenä jäykästä rautakangesta on kuoriutunut melko notkea ranka. BASI pilates-harjoittelu on kokonaisvaltaista ja siitä on tullut minun juttuni. Vasta-alkajana on helppo päästä harjoitteluun mukaan, mutta se antaa vastusta vaativalle treenaajallekin. Mitä enemmän treenaan, niin sitä moniulotteisemmalta ja haastavammalta tunnit tuntuvat. Toisin sanoen, mitä enemmän oppii, sitä enemmän tunneilta saa irti. Nyt uutena tuttavuutena starttaamani laitetunnit ovat antaneet tehokasta boostausta lihashallintaan. Vahvistamalla keskivartalon lihaksia, saan uutta tehoa myös mattotunneille. Tämä on loistava tapa kehittyä ja matkani on vasta alkumetreillä. Iso kiitos Hannalle ja Leenalle. Taitavassa, kannustavassa ja positiivisen opetuksen ilmapiirissä on koukuttavaa oppia uutta.
-Kitta


Ykköstason BASI Flow on toiminut hyvin pelkästään online-tunteinakin. Itselläni ei ollut aiempaa pilateskokemusta, joten haastetta on riittänyt! Monesti tunnin jälkeen olo on varsin hikinen. Vaikka tunneilla on sama liikkeiden perusjärjestys, eri variaatiot tekevät tunneista mielekkäitä. Opetus on selkeää ja vaikka koko aikaa ei näkisi ruutua, on mukana helppo pysyä. Päätetyötä tekevänä nelikymppisenä miehenä huomaan harjoittelun tekevän hyvää niskahartiavaivojen ehkäisyssä. Meno ei ykköstasollakaan ole pelkkää hengittelyä ja venyttelyä vaan ihan kunnon treeni.
-Olli


Olen harrastanut laitepilatesta jo vuosia. Laitetreeni koukuttaa helposti ja mattotunteja tulee helposti laiminlöytyä. Siksi matolla tehtävät online-pilatestunnit ovat ihan paras lisä omiin treeneihini. Mattotunnit tukevat laiteharjoittelua ja ykköstason BASI Flow todella tuntuu. Paluu perusteisiin tekee hyvää ja online-tunnilla liikkeisiin ehtii huolella keskittyä. Ohjaus on perusteellista ja niin kuvailevaa, että treenistä saa helposti kiinni. Online-tunnit ovat näppäriä senkin takia, että studiolle ei tarvitse ehtiä. Parhaimmillaan/pahimmillaan olen siirtynyt päivän viimeisestä palaverissa suoraan pilatestunnille.
-Emilia


Aloitin pilateksen eri ohjaajien ja tyylisuuntien mattotunneilla, mutta lopulta BASI-tyylisuunta on valikoitunut suosikikseni. BASI:n blokkisysteemin mukaan tunnin rakenne toistuu samanlaisena ja se luo rutiininomaista tunnetta muuten pirstaleiseen arkeeni. Tuttuja liikkeitä toistaessa myös oman kehittymisen huomaa helpommin. Osa haastavimmista liikkeistä ei välttämättä ensimmäisellä kerralla onnistu, mutta nyt jo tiedän, että ei kannata lannistua, koska sinnikäs harjoitteleminen tuottaa tulosta. Moneen liikkeeseen on onneksi olemassa myös helpotettu versio. Liikkeiden tekniikkaa voi jatkuvasti hioa ja puhtaasti tehdyt liikkeet ovat tehokkaita, mutta myös kaunista katseltavaa. Oma keho on osoittautunut sinänsä ihan riittäväksi välineeksi pilatesharjoitteluun, mutta mattotunneilla tuttuihin liikkeisiin olen saanut uudenlaisia tuntemuksia ja haasteita erityisesti tasapainolle ja lihaksille BASI Pilates tunneilla ahkerasti käytössä olevin erilaisin pienvälinein: pilatesrulla, pilatesrengas, kuminauha, erilaiset pallot, painot jne. Akatemialla on laaja valikoima myös onlinemattotunteja ja etenkin etätyöaikana oli ihana päättää työpäivä, levittää matto, avata Zoom ja aloittaa kehon vetreyttäminen päivän istumisen jälkeen. 
-Jaana

Havahduin noin kaksi vuotta sitten siihen, ettei peruskuntoni ollut enää entisensä. Kaksi raskautta, ruuhkavuodet ja akateeminen istumatyö olivat koetelleet kehoani, eivätkä hyötyliikunta ja satunnainen kotijumppa riittäneet tilanteen korjaamiseen. Halusin kyllä harrastaa liikuntaa, mutta lajin suhteen olin neuvoton: en viihtynyt yksin lenkkipolulla mutta pelkäsin myös ryhmäliikuntaa. Ajatus siitä, että joutuisin aloittamaan käytännössä nollasta, ahdisti. Vatvoin ja vatvoin, mutta lopulta ystäväni sai minut houkuteltua kokeilemaan laitepilatesta. Se oli juuri niin ihanaa, kuin ystäväni oli kehunut, ja rakastuin lajiin kertaheitolla. Erityisesti minuun vaikutti kaksi seikkaa. Ensinnäkin hyvän ilmapiirin aistii heti sisään astuessa. Kauniisti sisustettu sali herättää tunteen paikasta, jossa keho ja mieli elpyvät, ja ihmisten ystävällisyys saa tuntemaan itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on. Toiseksi laitepilateksessa yhteisetkin harjoitukset sovitetaan jokaiselle yksilölle sopiviksi. Ammattitaitoiset ohjaajat auttavat säätämään laitetta ja harjoituksen vaikeustasoa, ja monenlaiset kehon mittasuhteisiin, meneillään oleviin kremppoihin ja henkilökohtaisiin tavoitteisiin liittyvät asiat voidaan huomioida. Aktiivinen pilatestreeni on tuottanut minulle paljon hyvää. Kunto, ryhti ja kehonhallinta ovat parantuneet tuntuvasti, eikä minulla ei ole enää ollut selkä- eikä niskakipuja. Huikeinta on kuitenkin se, että olen löytänyt liikunnan ilon ja alkanut nähdä kehossani myönteisiä asioita. Mihin kaikkeen vielä pystynkään, kun annan itselleni aikaa ja uusia haasteita?
-Jenny

BASI Pilateksen (Body Arts and Science International) kehittänyt Rael Isacowitz on sanonut, että ”Pilates doesn´t get easier, it gets better”. En voisi olla enempää samaa mieltä. Kokemukseni mukaan pilatesliikkeet rakentuvat harjoittelun myötä suurista linjoista kohti hienovaraisempia nyansseja. Esimerkiksi Sidebend-liike (kuvassa) oli minulle pitkään yhden käden varassa tehtävä liike, jossa tuli hiki. Nyt se on edellä mainitun lisäksi liike, jossa keskityn kyljen kannattelun ohessa mm. jalkaterien ja käsien asentoihin sekä lantion ja pään linjaukseen. Helpommaksi se ei ole tullut, paremmaksi ja mielenkiintoisemmaksi sen sijaan on. Niin kuin kaikessa, myös BASI Pilateksessa oppiminen ottaa aikansa. Motivaation ja muistamisen lisäksi oppiminen vaatii keskittymistä. Pilatesharjoittelu on kehonhallintaa, voimaa ja notkeutta lisäävä laji, mutta omalla kohdallani se on myös mitä parhainta keskittymiskyvyn elvytykseen sopivaa tekemistä. Harjoituksen ääressä keskityn omaan itseeni ja oman kehoni tuntemuksiin. Kehotietoisuuden lisääntymisen myötä pystyn hyödyntämään opettajien ohjausta paremmin ja oppimaan lisää. Mutta opit ulottuvat myös pilatesmaton ulkopuolelle: nykyisin esimerkiksi huomaan, kun roikotan päätäni tai seison vain toisen jalan varassa. Kun liikkeessä yksi osa tulee tutuksi, seuraavaa voi alkaa harjoittelemaan. Liikkeissä on paljon vaihtelua ja myös yhden liikkeen sisällä on monia ulottuvuuksia. Kohdalleni ei ole vielä osunut kahta samanlaista harjoitusta. Mikä mainio jatkumo!

-Eveliina