Varaa tunti »

Mikä on BASI Pilates

Pilates on keskivartalon hallintaa kehittävä liikuntamuoto, jossa tärkeää on mm. hengittäminen, keskittyminen ja keskustan eli syvän ydintuen löytäminen.
 
BASI Pilates on 30 vuotta vanha pilateksen tyylisuunta, jonka on perustanut Rael Isacowitz. BASI tulee sanoista Body Arts and Science International, ja BASI onkin nimensä mukaan yhdistelmä esteettistä liikettä ja tieteellisesti perusteltua kehonhallintaharjoittelua. Kyseessä on suuri kansainvälinen koulutusorganisaatio, jonka päämaja sijaitsee Californiassa. BASI Pilatesohjaajat ovat kansainvälisesti tunnustettuja alan ammattilaisia.
 
BASI Pilateksesta erityisen tekee se, miten yhdistämme pilatesperinteen ja nykypäivän ymmärryksen ihmiskehon toiminnasta. Rael on BASI pilatesmetodia luodessaan säilyttänyt suuren osan Joseph Pilateksen liikerepertuaarista, vaikkakin joidenkin liikkeiden suoritustekniikkaa on sittemmin hieman modifioitu. BASI:ssa pilatesliikkeillä on selkeä kaunis tunnistettava muoto ja tuntien rakenne noudattaa joustavasti Raelin luomaa BASI Pilates Block Systeemiä. Tunnistat BASI Pilateksen tyylisuunnan harjoittelet sitten Turussa tai Cap kaupungissa.
 
BASI Pilates Block System on pilatesliikkeiden arkistointimenetelmä. Rael Isacowitz on jakanut pilatesliikkeet osioihin eli blockeihin, joita ovat mm. Abdominals, Spinal Articulation, Bridging, Lateral Flexion / Rotation sekä Back Extension. BASI Pilates ohjaajat käyttävät blockisysteemiä rakentaessaan tuntikoreografioita. Blockisysteemin avulla tunneista tulee monipuolisia koko kehon harjoituksia, joissa on selkeä tunnistettava rakenne. BASI Pilatesta voi harjoitella ryhmässä, pienryhmässä sekä yksityistunneilla matolla tai BASI Systems Pilateslaitteilla. Pilateslaitteita ovat mm. Reformer, Wunda Chair, Cadillac sekä Ladder Barrel.

Lue lisää BASI Pilateksesta www.basipilates.com